Üres a kosár!
Bejelentkezés / Regisztráció

HírekA Föld napja
2017-04-20 09:16:54
Kategória: Hírek

Amennyiben a levél nem olvasható, kérjük kattintson ide.

 
Április 22 a föld napja
 

 

1970-ben kezdődött, amikor Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért.  20 évvel később a kezdeményezésből világmozgalom vált. Magyarország az elsők között csatlakozott a mozgalomhoz és 1990-ben a köyezetvédők megalapították a Föld Napja Alapítványt.

"Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. 1990 óta Magyarországon évről évre egyre többen érzik úgy, legalább megpróbálják – és legalább a Föld napján, április 22-én tesznek valamit ennek érdekében: fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást szerveznek, valamelyik zöldszervezethez csatlakoznak, vagy saját szervezetet alapítanak. És ez a Föld napja mozgalom legnagyobb sikere: hogy helyi igény szerint, helyi kezdeményezésre szerveződnek a Föld napi programok, és ma már nem csak a Föld napján..


 A növekvő környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás egyre több cég életében jelentős szerepet játszik. Az általunk hosszú évek óta képviselt német dobozokat gyártó és forgalmazó Leser GmbH is ennek a szemléletnek a figyelembevételével készíti termékeit.A cég elsőnek vezette be bioműanyagból (lebomló műanyagból) készült dobozait a csomagolóipar területén.
A dobozok növényi alapú műanyagból készülnek, melyek elhasználódás után lebomlanak és tápanyagul szolgálják a növényeket, így létrehozva egy körforgást.


Nagy kihívás volt, olyan termékcsaládot létrehozni, melyben sikerül egyesíteni ezt a természetbarát szemléletet és a dobozok funkciójától elvárt követelményeket. De határozottan állíthatjuk, hogy sikerült és termékcsaládok jöttek létre, mint a Lezard, Picot vagy a Colour in Action.  


Cégünk a Comptech Kft. fontos feladatának tekinti a környezett tudatosságot ezért is vezette be az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszert követően az  MSZ EN ISO 14001:2015 környezetirányítási rendszert. (megtekintés IDE kattintva) 
 

zöld dobozAINK  

 

A mi termékpalettánkban is helyett kaptak ezek a termékek, hiszen számunkra is fontos ezen dobozok üzenete. A vidám színes kiviteltől az elegáns vonalig található doboz kínálatunkban. Kattintson a képre vagy IDE és nézze meg környezetbarát doboz kínálatunkat.             


   

Óvja Ön is környezetét válaszon környezetbarát terméket!Cikk képek